Ostoskori

Mistä on Megamo?

Mistä on Megamo?

Ei ole meinaan yksi, joka on kysynyt "Mistäs toi Megamo onkaan". Tässä koitamme antaa vastauksia..!

Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi


Meille Tampereen Pyörässä oli alusta saakka selvää, että haluamme tuoda jotain uutta pyöräilyn saralla kauppaamme ja vuosikymmenet Suomeen tuodut valtamerkit eivät olisi meidän valinta.

Mieleen juolahti merkki, jota olin nähnyt runsaasti ollessamme Santiago Compostelan -vaelluksella Espanjassa: Megamo. Vaikka kyseessä tuskin oli taivaallinen johdatus oli myös Megamo etsimässä uusia maita mihin laajentaa. Espanjassa merkillä on jo n. 200 liikettä ja viime vuonna laajensivat Ruotsiin.

Siitä syntyikin ajatus yhteistyöstä ja yhtenä helmikuisena aamuna oli rekka Aleksanterinkadulla tuoden ensimmäiset 200 kappaletta Megamon pyöriä Suomeen.


Mutta annetaan sana Megamolle! Alla oleva teksti on käännetty Megamon historiikista ja alla on linkki youtube videoon!

https://www.youtube.com/watch?v=pzRbtZoGNrs


Megamo otti ensiaskeleensa vuonna 1987 Espanjan Gironassa. Merkki tuli nopeasti tunnetuksi biketrial- ja BTT-kilpailuissa. 90-luvulla merkki alkoi panostaa voimakkaasti maastopyöräilyyn ja merkistä tuli maastopyöräilyn edelläkävijä Euroopassa.

Laatu, muotoilu ja teknologiset innovaatiot erittäin kilpailukykyiseen hintaan ovat olleet Megamon lähtökohta sen perustamisesta tähän päivään asti.

Intohimoisena polkupyörien kehittäjänä Megamo perusti vuonna 2000 kilpajoukkueen MEGAMO LIBERTON, joka kokosi yhteen Espanjan mestarin Juan Carlos Garron, veljekset Oscar ja Lluís Garcían, Miquel Campasolin, Pau Bartolón ja Eduard Ayatsin monien muiden joukossa. Myös maailmanmestari Margarita Fullana liittyi tähän joukkueeseen. Megamo Liberto keskittyi Espanjan ja Euroopan kisoihin eri sarjoissa ja voitti lukemattomia palkintoja. 

Suuren kilpailumenestyksen jälkeen Megamo päätti laajentaa valikoimaansa kaikentyyppiset pyörät kattavaksi brändiksi. Ensimmäisistä täysjousto- pyörästä ensimmäisiin hiilikuitupyöriin. Megamolla tärkeintä on tarjota laadukkaita  pyöriä kaikille pyöräilijöille aina 14" lastenpyörästä- kisatiimin ammattiurheilijalle.

Kaikkien Megamo-mallien suunnittelu ja kehitys tehdään teknisellä osastolla yhdessä Megamon kilpajoukkueiden kanssa. 

Esimerkki Megamon sitoutumisesta kilpapyöräilyyn ja pyörien kehitykseen oli osallistuminen ensimmäiseen sähköpyöräilykilpailuun, World E-bike Series -sarjaan. MTB:n osalta Megamo saavutti tärkeitä voittoja, kuten Salamina 2020 ja Titan Desert 2020.

Megamon tavoitteena on jatkaa brändin kehittämistä kilpailemisessa ja seikkailemisessa. Tähän liittyen syntyi yhteistyöprojekti Buff®-Megamo Team. Uusi joukkue keskittyy pääasiassa Marathon Mountain Bike Races (XCM) -kilpailuihin, ja on jo kilpaillut arvostetuimmissa kansainvälisissä kilpailuissa, kuten Cape Epic, Andalucía Bike Race tai 4 Islands. Joukkueeseen kuuluu kahdeksan pyöräilijää ja tekninen henkilökunta, joka koostuu kuudesta eri kansallisuudesta.

Megamo panostaa kilpailumenestykseen osoittaakseen polkupyöriensä kapasiteetin ja laajentuessaan maailmalle. ”Haluamme olla tiimi, joka innostaa ihmisiä elämään ulkoiluhetkistä ja pyöräilystä nauttien” sanoo Megamon myyntijohtaja Alex.  

Kaikki Megamon pyörät valmistetaan Espanjan Gironassa Megamon uudessa 4 000 m2 pyörätehtaassa.