Ostoskori

Hyviä asioita (suomalaista työtä) on mukava tukea!

Hyviä asioita (suomalaista työtä) on mukava tukea!

Terässiipi nousee unholasta..!

Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi


Eipä tarvinnut kahdesti miettiä, kun Terässiiveltä oltiin yhteydessä ja kysyttiin kiinnostaisiko merkin edustus Tampereella. Hyviä asioita, kuten Suomessa valmistettua polkupyörää on mukava lähteä tukemaan. Tässä hiukan terässiiven tarinasta heidän kertomanaan:


TERÄSSIIVEN TARINA

Terässiiven henkiinherätys on kolmen pyöräilijän projekti, jossa kestävä suomalainen kansanpyörä halutaan nostaa uuteen vauhtiin. Kunnianhimoinen projekti sai alkunsa, kun Sähköpyöräkeskuksen perustaja Juho Kahra harmitteli kumppaneilleen, ettei valikoimasta löydy kohtuuhintaista suomalaisiin olosuhteisiin suunniteltua pyörää, joka kestää aikaa ja ajoa. Vastaus löytyi läheltä, sillä mielessä siinsi lapsuudesta tuttu, luotettava teräsrunkoinen ystävä. Kahran pitkä kehitystyö oli alkanut.

—–

Juho oli pienestä pitäen seurannut isänsä pyöräilyä ja ihmetellyt kuinka useita pyöriä oli ensin tullut — ja pian mennyt. Miksei mikään niistä ollut parempi kuin se vanha ruoska, jonka Juhon isä oli hankkinut jo 80-luvun alussa. Se yksi pyörä joka kelpasi, joka kesti, johon luotettiin, joka tuli, mutta ei koskaan lähtenyt. Se pyörä oli Terässiipi.

1980-luvun jälkipuolella Terässiipi oli erinomaisesti suunniteltujen ja valmistettujen pyöriensä ansiosta noussut horjuttamaan Suomen pyörämarkkinoiden jättiläisten Helkaman ja Tunturin valta-asemaa. Tämän seurauksena Helkama teki johtopäätöksensä ja osti Terässiiven. Kaupan myötä alkoi Terässiiven hidas, mutta varma luisuminen unholaan. Unholaan jonne markkinajohtajien kilpailijat haudataan. Ja haudassa Terässiipi oli, mutta ei kuollut…

Juho Kahra osti 2019 Terässiiven tuotemerkin yhtiölleen ja aloitti pyörämerkin saattamisen takaisin markkinoille. 2021 Terässiipi nousi haudasta ja syntyi uudelleen kuin Feeniks-lintu ja tuona vuonna julkaistiin ensimmäinen teräsrunkoinen Terässiipi -sähköpyörä, mallinimeltään Feeniks!

Laatu, luotettavuus ja turvallisuus. Terässiiven tuotteiden kokonaisuus muodostuu edelleen yhdistämällä merkille ominaiset kolme kulmakiveä kotimaisuuteen, suomalaisiin olosuhteisiin ja kansamme luonteen laatuun. Haluamme rohkaista tuotteidemme avulla jokaista pyöräilyn saralla teräksiseen elämänasenteeseen, koska sitä suomalainen pyöräilyvuosi vaatii.

Me suomalaisethan ollaan sellaista porukkaa että sambakarnevaaleilla meillä ei ne öljyisimmät lanteet ole tai emme höpöttele luontevasti tuntemattomille hississä monisanaisia lauseita — mutta me yritetään. Me mennään kouluun, kauppaan, töihin säässä kuin säässä. Auringonpaisteessa, sateessa, loskassa ja lumessa. Noustaan hangesta kerta toisensa jälkeen vaikka ei pitäisi, sillä me ollaan itsekin — Terässiipiä.